Skip to content

Overdracht Wapenoudste Cavalerie

Zie ook het nieuwsbericht in het besloten gedeelte "Periodiek".

Op 25 maart 2021 heeft generaal-majoor Gijs van Keulen de functie van Wapenoudste Cavalerie overgedragen aan diens ranggenoot Gerard Koot. De overdracht vond plaats in het NAVO Hoofdkwartier in Brussel.

Generaal-majoor Van Keulen heeft de afgelopen zeven jaren met trots de functie van Wapenoudste Cavalerie vervuld. Naast de aandacht voor ons Cavaleristen in alle rangen en standen, actief dienend, (oud)reservist of buiten dienst, heeft hij met de Regimentscommandanten leiding gegeven aan de recente reorganisatie van het Traditiebestel van ons Wapen. Generaal-majoor Gijs van Keulen vervult tot eind 2022 de functie van Director Operations and Planning in de Internationale Militaire Staf van de NAVO.

Generaal-majoor Gerard Koot vervult de functie van Deputy Commander 1 German/Netherlands Corps in het Duitse Münster. Hij zal zich de komende tijd eveneens inzetten voor onze kameraadschap, de tradities binnen ons Wapen en onze Cavalerie-toekomst. Veel dank aan generaal-majoor Gijs van Keulen en veel succes en plezier gewenst aan generaal-majoor Gerard Koot.

Back To Top