Skip to content

Het jaarlijkse uitje van de VOOC: Onze Busreis.

Beste VOOC-genoten,

Het zal jullie niet vreemd voorkomen, dat door alle overheidsmaatregelen om de verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen, ook ons jaarlijkse uitje dit jaar helaas niet kan doorgaan. Jammer, want we hadden best leuke vooruitzichten.

Het plan was om te beginnen richting Brabant. Daar zouden wij met een treintje door het unieke natuurgebied van de Loonse- en Drunense duinen gaan rijden. Een gebied dat bij velen van ons nog herinneringen aan “ontbering” en “afzien” tijdens oefeningen in het verleden zou kunnen oproepen. Het café “De rustende jager” was toen een begrip. Het zou nu heel anders worden. Een comfortabele busreis, de welbekende verzorging met koffie en een uitgebreide lunch.

In de middag zouden we dan onze reis vervolgen naar Tilburg. Hier was het plan om in de fabriek van de firma “Schrobbelèr” kennis te gaan maken met de Bourgondische wereld van de kruidenlikeur. Na het proeven van deze lekkernij gevolgd door een verplaatsing naar de laatste locatie, om daar te gaan genieten van een heerlijk afsluitings-diner. En uiteindelijk met een voldaan gevoel terug te keren naar Amersfoort om deze reisdag af te sluiten.

Als bestuur hebben we steeds geprobeerd de vinger aan de pols te houden en alle ontwikkelingen nauwlettend te volgen. Helaas hebben we nu toch echt moeten concluderen, dat het er dit jaar niet van zal komen. Het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn een verandering zal ontstaan in de verspreiding van het virus. Diverse gebieden kleuren op dit moment alweer oranje. Met name in Brabant zien de omstandigheden er minder rooskleurig uit. Daarnaast zorgen maatregelen als, de 1,5 meter regel, het met slechts een zeer beperkt aantal personen bij elkaar mogen komen, extra “leeftijd risico” en noem maar op, voor te veel beperkingen. Het wordt daarmee praktisch onmogelijk om nog iets leuks, aantrekkelijks en vooral iets veiligs te kunnen organiseren, zonder daarbij onaanvaardbare risico’s te lopen.

Maar uitstel is zeker geen afstel. Als bestuur hopen wij volgend jaar zeker weer ons VOOC uitje te kunnen organiseren. We blijven positief denken en kijken met jullie uit naar 2021.

Gerard Enkelaar + Hans Akkermans

Evenementencommissie.

Back To Top